Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/turulexb/public_html/system/database/mysql.php on line 6
Lovagerem

Turul-Sas Lovagrend

Lovagterem

vitéz lovag Nagy-Jenei Zoltán

Civil foglalkozása: történész, történelem tanár   
Lovagrendi neve: v. lv. Tölgyménessy Nagy-Jenei Zoltán palotáslovag
Rendi fokozata: nagymester (1995. április 9.)
Tagságának kezdete: 1994. majus 21

vitéz lovag Nagy-Jenei Zoltán vitéz lovag Nagy-Jenei Zoltán

lovag Ember László

Civil foglalkozása: elárusító

Lovagrendi neve: lv. Fényweolgyi Ember László palotáslovag

Rendi fokozata: perjel (2011. május 21.)

Tagságának kezdete: 2004. november 5. 

 

lovag Ember László lovag Ember László

A Turul-Sas Hagyományőrző Egyesület tagjainak tízparancsolata


  • 1.Tisztelem Istent és Jézus parancsolatait. Igyekszem keresztény erkölcsök szerint élni, keresztény egyházamnak és közös- ségemnek javára lenni.
  • 2.Szeretem és szolgálom Hazámat. Hazám- nak csakis a történelmi Magyarországot ismerem el. Hazám ellenségei az én ellenségeim is. Testemet és lelkemet egyaránt Hazám szolgálatára ajánlom fel.
  • 3.Ismerem és betartom a Turul-Sas Lovagrend törvényeit. A Rend szellemi- ségét magamra nézve kötelezőnek tartom. A Rend törvényeit és elöljáróinak parancsait meg nem kérdőjelezem, képességeim szerint híven és alázattal teljesítem.
  • 4.Rendtársaimat testvéreimnek fogadom el. Velük és minden magyar nemzetiség- űvel testvérként kívánok élni. Célom a nemzet erkölcsi, szellemi és vagyoni gyarapodása. Segítek, ha nemzetem szükséget szenved, küzdök nemzetem érdekeiért.
  • 5.Istenért, Hazáért és a Rendért semmilyen áldozatot nem sajnálok. Szellemi és anyagi javaimat szükség szerint meg- osztom. Életem megpróbáltatásai árán is kitartok eszméim mellett.
  • 6.Hiszek a Család természetes rendjében. Hiszem, hogy a családnak Isten rendelései szerint kell élnie; hogy a férfi, mint a család feje, e rendelések hű betartója és következetes számon kérője kell legyen; hogy a nő két nemes feladatnak kell áldozza életét: legyen gyöngéd anya és hűséges feleség.
tovabb..
Bethlen Gabor Alap
Anno Domini MMXII